5 moduri de a profita in timpul inflatiei

Investitia cu succes in perioadele inflationiste poate fi o provocare, deoarece rentabilitatea investitiei trebuie sa depaseasca rata inflatiei.

Acest obiectiv poate deveni dificil de atins, deoarece dolarul isi pierde puterea de cumparare si companiile se lupta sa livreze profituri actionarilor.

Din fericire, este inca posibil sa construiesti bogatie din mai multe active favorabile inflatiei. Am gasit cateva dintre modalitatile de top de a profita in timpul inflatiei.

Ce este inflatia?

Inflatia este momentul in care preturile la bunuri si servicii cresc. De exemplu, magazinele Dollar Tree taxeaza acum 1,25 dolari per articol in loc de 1 dolari.

Exista mai multe motive pentru care indicele preturilor de consum creste, inclusiv:

In esenta, atunci cand costurile cresc sau articolele devin mai rare, apare inflatia si indicele preturilor de consum creste. Rezerva Federala raporteaza in mod regulat despre inflatie.

Tipuri de inflatie

Pentru a intelege mai bine inflatia, este important sa stiti ca exista trei tipuri diferite.

Cele trei tipuri principale de inflatie includ:

Dintre aceste trei tipuri de inflatie, inflatia de atragere a cererii este cea mai comuna categorie. Cu toate acestea, indiferent de tipul de inflatie, rezulta preturi mai mari.

Cum influenteaza inflatia activele?

Este posibil sa profitati in orice situatie economica, inclusiv in inflatie. Cu toate acestea, poate fi mai dificil sa castigi bani din oportunitatile de investitii atunci cand indicele preturilor de consum este ridicat.

In cele din urma, modul in care inflatia influenteaza investitiile depinde de activul in sine.

Inflatia activelor doare

Din cauza incertitudinii economice, inflatia poate afecta urmatoarele active.

Actiuni discretionare de consum

Pe masura ce preturile cresc pentru produse de necesitate, cum ar fi alimente , utilitati si gaz, oamenii au mai putini bani de cheltuit pe imbracaminte de designer, produse electronice de ultima generatie si vacante fastuoase. Acest lucru poate reduce profiturile companiilor care ofera aceste tipuri de bunuri si servicii.

Stocuri de crestere

Companiile axate pe crestere tind sa aiba marje de profit mici si solduri mari ale datoriilor. Daca cheltuielile consumatorilor scad, acestia au mai putini bani pentru a ramane profitabili si pentru a mentine impulsul de crestere.

Obligatiuni si CD-uri pentru investitii

Majoritatea portofoliilor cu venit fix detin obligatiuni conservatoare si CD-uri bancare cu randamente stabile. Acest lucru ajuta la evitarea volatilitatii si la pastrarea bogatiei. Din pacate, randamentele investitiilor ajustate in functie de inflatie pot fi in continuare negative.

Active care beneficiaza de pe urma inflatiei

Desi exista mai multe dezavantaje in vremurile economice dificile, inflatia poate avea si avantaje investitionale.

Cum sa profitati in timpul inflatiei

Aceste idei de investitii pot fi cele mai profitabile in perioadele de crestere a inflatiei. Luati in considerare cateva dintre aceste optiuni, enumerate in ordine alfabetica, pentru a va diversifica portofoliul.

Citeste blogul calculator-salariu.net pentru a afla mai multe despre piata de munca din Romania.

1. Marfuri

Inflatia reduce cheltuielile de consum, dar nu opreste complet achizitiile. Fabricile vor produce in continuare articole, iar magazinele vor continua sa vanda alimente si marfuri.

Ca urmare, producatorii vor avea nevoie de resurse naturale pentru a produce articolele de care au nevoie consumatorii si intreprinderile. Investitia in articole de care au nevoie persoanele cu venit flexibil sau fix poate fi intelept in perioadele inflationiste.

Cu toate acestea, marfurile sunt in mod inerent volatile. in plus, au un istoric ciclic al preturilor care poate trece rapid de la profit la pierdere.

Unele dintre materiile prime la care va puteti expune includ:

Dupa un timp in care prestati munca de acasa veti resimti lipsa comunicarii si cea de a avea un program. Pentru a afla mai multe recomandam sa cititi telemunca vs munca la domiciliu.

2. Obligatiuni indexate la inflatie

Anumite obligatiuni guvernamentale isi maresc automat randamentele pe masura ce Rezerva Federala determina cresterea ratei inflatiei.

Prin urmare, aceste obligatiuni devin mai atractive atunci cand ratele inflatiei cresc, deoarece pot avea randamente semnificativ mai mari decat obligatiunile cu grad de investitie.

De obicei, majoritatea randamentelor obligatiunilor cresc pe masura ce investitorii isi vand bancnotele existente, ceea ce reduce valoarea de tranzactionare. Cu obligatiunile traditionale, investitorii pe termen lung ar putea castiga mai multe venituri din dobanzi. Cu toate acestea, pot pierde bani daca valoarea obligatiunii scade.

Exista doua obligatiuni legate de inflatie disponibile prin Trezoreria SUA. Obligatiunile I (Seria I Obligatiuni de economii) sunt primul tip.

Obligatiunile I ofera urmatoarele:

Desigur recomandam trimistrial sa includeti in activitatea dvs. calcularea cifrei de afaceri pentru a cunoaste unde va situati financiar.

3. Imprumuturi/Obligatii de indatorare

Investitiile peer-to-peer va pot ajuta sa obtineti venituri lunare , pe masura ce debitorii ramburseaza imprumuturile personale. Pe masura ce creditorii cresc ratele dobanzilor pentru imprumuturi, platile dvs. de dobanda pot creste, de asemenea.

Din pacate, ratele mai mari ale dobanzii la imprumut cresc plata minima lunara pentru debitorii care s-ar putea sa se chinuie deja sa plateasca facturile. Deoarece aceste imprumuturi sunt negarantate, va puteti pierde investitia ramasa in cazul in care imprumutatul nu este garantat.

Daca preferati o abordare mai diversificata a investitiilor in datorii, luati in considerare:

Daca va indatorati in valuta si trebuie sa returnati banii in aceasi suma va recomandam sa utilizati cele doua aplicatii gratuite: convertor valutar.