7 sfaturi pentru a urma o a doua cariera

In primul rand daca nu va place ceea ce faceti la locul de munca si il considerati un loc toxic pentru dumneavoastra completati o cerere demisie si incercati sa va gasiti altceva de munca care sa va faca fericit.

Cum te simti despre cariera ta actuala? Te confrunti cu epuizare sau ai ajuns intr-o fundatura? Entuziasmul pe care l-ai avut candva pentru cariera ta poate disparea, dar, din fericire, nu esti fara optiuni. Iata pasii practici pe care ii puteti face pentru a incepe o a doua cale de cariera.

De ce isi schimba oamenii cariera?

7 sfaturi pentru a urma o a doua cariera

Este posibil sa cautati sa schimbati cariera pentru ca va simtiti blocat intr-o rutina la locul de munca actual. Sau, poate doriti un spor de salariu sau mai multa flexibilitate de la un loc de munca de la domiciliu.

Multi recurg la infiintare PFA sau SRL si astfel devin angajati intr-o companie pentru 2 sau 4 ore.

Nu esti singur. De fapt, datele de la Gallup sugereaza ca mai multi oameni renunta la modelul de lucru la fata locului pentru birourile lor de acasa.

Ati putea fi, de asemenea, o industrie care se schimba sau se dispare, cum ar fi productia de vehicule aeriene fara pilot si blindate, vanzarea cu amanuntul la fata locului sau serviciul postal.

Facand acum un plan de rezerva, puteti evita concedierile viitoare. In acest caz recomandam articolele despre educatie financiara si aplicatia calculator TVA online.

Sa te angajezi intr-o schimbare de cariera nu este usor. Dar poti sa o faci sa functioneze cu un pic de seriozitate, determinare si planificare. incepe cu aceste sapte sfaturi pentru a-ti transforma visul in realitate.

1. Stabileste ce vrei de la noua ta cariera

Desi sunt importante, nu faceti din salariu si beneficii prioritate numarul 1 atunci cand alegeti urmatoarea mutare.

De asemenea, verifica daca cariera se potriveste stilului tau de viata, intereselor, setului de aptitudini si valorilor tale. incercati sa faceti un test de cariera pentru a determina care a doua cariera este cea mai buna pentru dvs.

2. Iesi in afara zonei tale de confort

Daca sunteti in aceeasi cariera de cativa ani, aprofundarea intr-o cariera noua poate fi deranjanta. Nu lasati asta sa va impiedice sa faceti un pas intr-o noua directie. in schimb, luati in considerare aceste sfaturi pentru a iesi in afara zonei dvs. de confort:

  • Cautati o cariera care va intereseaza, astfel incat sa stiti la ce sa va asteptati.
  • Fa pasi mici in loc sa faci schimbari drastice peste noapte.
  • Faceti legatura cu oameni din domeniul pe care l-ati ales pentru a va ajuta sa puneti piciorul in usa.

3. Renuntati la credinta ca „Este prea tarziu”

Cainii batrani pot invata trucuri noi. Daca faci o schimbare in cariera, sa stii ca niciodata nu este prea tarziu sa o iei de la capat. De fapt, datele Biroului de Statistica a Muncii arata ca varsta medie de munca a crescut in ultimele doua decenii si va continua pe o tendinta ascendenta in urmatorii zece ani.

4. Enumerati-va abilitatile transferabile

A incepe o a doua cariera va fi probabil mai usor decat a incepe prima. Asta pentru ca aveti deja ani de experienta in munca si abilitati transferabile care se aplica altor industrii.

Luati in considerare modul in care abilitatile si calitatile pe care le-ati dezvoltat in cariera dvs. actuala se pot aplica la o a doua cariera.

Daca alegeti o noua cariera in acelasi domeniu, este posibil sa aveti deja cunostinte si conexiuni in domeniu. Abilitatile soft, cum ar fi adaptabilitatea, conducerea, organizarea si munca in echipa sunt necesare in fiecare industrie.

5. Cercetati de ce acreditari veti avea nevoie

Un istoric de munca solid si abilitati interprofesionale pot fi suficiente pentru a obtine un loc de munca intr-un domeniu nou.

Cu toate acestea, unele industrii necesita acreditari foarte specifice. Acordati-va timp pentru a afla despre ce acreditari veti avea nevoie in cariera pe care intentionati sa o urmati. Aceste acreditari pot include:

Educatie universitara/postliceala: multe locuri de munca necesita o diploma intr-un domeniu relevant dintr-un colegiu, universitate, institut de cariera sau scoala profesionala.

Certificare: Unele domenii necesita certificare din partea organizatiilor din industrie. Obtinerea unui certificat intr-un domeniu nou va poate extinde, de asemenea, setul de abilitati si va poate creste sansele de a fi angajat.

6. Actualizati CV-ul

Odata ce ati obtinut toate abilitatile si acreditarile de care aveti nevoie pentru o schimbare in cariera, este timpul sa va actualizati CV-ul cu istoricul de angajare si educatia. De asemenea, asigurati-va ca obiectivul dvs. de cariera, lista de competente si acreditarile sunt relevante pentru noul domeniu.

Cand intri intr-un domeniu nou, stii ca probabil te vei confrunta cu concurenta. Trimiterea unei scrisori de intentie va va ajuta sa ajungeti in scaunul de interviu. in scrisoarea de intentie, prezentati-va pe scurt, demonstrati entuziasmul pentru noul domeniu si incheiati cu potentialii pasi urmatori.

7. Pregatiti-va pentru un interviu

In cele din urma, esti la pasul final pentru a te lansa intr-o noua cariera. Daca aveti un istoric de munca solid, probabil ca ati trecut prin procesul de interviu de multe ori.

Cu toate acestea, merita sa revizuiti lista Monster cu intrebari frecvente la interviu ca o reimprospatare. Acordati-va suficient timp pentru a va exersa raspunsurile si pentru a construi un raport cu intervievatorul.

Care sunt unele optiuni comune de a doua cariera?

Vrei sa iesi din cariera ta actuala, dar nu esti sigur unde vrei sa ajungi? Iata o lista de optiuni comune de schimbare a carierei.

Profesor

In calitate de profesor, veti fi responsabil pentru crearea planurilor de lectie, furnizarea de instructiuni zilnice si interactiunea cu elevii K-12. Ai nevoie doar de o diploma de licenta si de o licenta eliberata de stat pentru a deveni profesor.

Lucrul grozav despre predare ca schimbare de cariera este ca poti transfera cunostintele din industria ta in sala de clasa. De exemplu, daca in prezent sunteti contabil, luati in considerare predarea matematicii. Daca esti scriitor sau editor, engleza s-ar putea sa fie pe calea ta.

Agent imobiliar

Agentii imobiliari ajuta clientii sa cumpere, sa vanda si sa inchirieze proprietati. Pentru a deveni agent imobiliar, trebuie sa urmati cursuri imobiliare, sa treceti un examen si sa obtineti o licenta eliberata de stat. Veti fi eligibil pentru licenta de broker imobiliar dupa unul pana la trei ani de lucru ca agent de vanzari licentiat.

Dezvoltator Web

Dezvoltatorii web creeaza si intretin site-uri web. Spre deosebire de designerii web, acestia se concentreaza pe uzabilitate, functionalitate si aspectul interfetei.

Daca aveti deja o intelegere a industriei IT, luati in considerare sa deveniti un dezvoltator web. Ai nevoie doar de o diploma de licenta in informatica sau programare si cunostinte in limbaje de programare.

Scriitor

In calitate de scriitor, vei dezvolta continut pentru bloguri, reviste, site-uri web si carti. Pentru a deveni scriitor necesita, in general, o diploma de licenta in limba engleza, jurnalism sau comunicare.

Care este beneficiul unei a doua cariere de scriitor? Indiferent din ce industrie veniti, organizatiile au nevoie de continut expert.

De exemplu, daca lucrati in prezent in domeniul tehnologiei, luati in considerare transferul cunostintelor din domeniu pentru a scrie bloguri pentru companii de tehnologie.

Fotograf

Fotografii spun povesti sau inregistreaza evenimente prin intermediul imaginilor. Au configurat iluminarea, unghiurile, peisajul si recuzita si folosesc software de editare foto.

Pozitiile in fotojurnalism sau fotografie industriala sau stiintifica necesita adesea o educatie postliceala. Multe colegii, institute de cariera si scoli profesionale ofera cursuri de fotografie care va pot ajuta sa invatati elementele de baza.

Esti gata sa cresti o noua cale de cariera?

Este timpul sa-ti lasi vechiul job in urma? Alaturati-va Monsterului pentru a incepe a doua ta cariera. incepeti prin a incarca CV-ul si apoi cautati noi locuri de munca de care va puteti pasiona.

Cand creati un profil, va vom trimite notificari gratuite de locuri de munca, personalizate pentru a se potrivi aspiratiilor dvs. de cariera. in plus, va vom trimite sfaturi pentru fiecare etapa a calatoriei dvs.