5 idei de venit pasiv

Ce este venitul pasiv?

Venitul pasiv este venitul pe care il castigati din munca putin sau deloc. Va trebui sa faci ceva de lucru in avans, dar apoi vin banii.

Unele venituri sunt cu adevarat pasive, ceea ce inseamna ca nu necesita atentie din partea dvs. Alte surse de venit sunt pasive, dar trebuie sa delegati orice activitate care trebuie facuta.

O modalitate de a maximiza venitul pasiv este de a avea mai multe fluxuri de venit. Cu alte cuvinte, nu alegeti doar o optiune, alegeti doua sau mai multe.

Foarte important ca tranzactiile sa fie inregistrate pe firma deoarece impozitul pe profit este mai mic. De asemenea nu uitati de completarea cererii: declaratia unica.

Top idei de venit pasiv

Pe masura ce incepi sa cercetezi, tine cont de tipurile de venituri pasive care sunt in concordanta cu abilitatile si pasiunile tale.

1. Venituri din dividende

Castigul de dividende este una dintre cele mai populare modalitati de a obtine venituri pasive. Multi investitori, inclusiv Warren Buffett, castiga bani detinand actiuni in actiuni care platesc dividende.

Venitul din dividende sunt bani platiti actionarilor de actiuni sub forma de numerar.

In fiecare trimestru – sau uneori lunar – companiile care detin actiuni care platesc dividende emit cecuri de dividende actionarilor.

Puteti reinvesti acele dividende pentru a cumpara mai multe actiuni. Sau poti lua banii drept salariu si poti trai din ei.

Aceasta este una dintre cele mai populare dintre toate ideile de venit pasiv, deoarece este cu adevarat fara maini.

De fiecare data cand investesti bani la bursa, este important sa faci cercetari.

2. Investeste in imobiliare

O alta idee grozava de venit pasiv este sa investesti in imobiliare.

Cel mai obisnuit mod de a investi in imobiliare este sa cumparati o casa si sa o inchiriati. Acest lucru poate fi profitabil, dar daca nu angajezi un administrator de proprietate, nu este foarte pasiv.

Poate fi frumos pentru ca aveti un activ fizic asupra caruia aveti mai mult control si fluxul de numerar este consistent, deoarece vine lunar.

Cautand o modalitate mai buna de a obtine venituri pasive din imobiliare, am decis sa verific imobiliare finantate in mod participativ.

O buna investitie in acest moment sunt titlurile de stat. Acordati putina atentie si cititi cum puteti genera profit.

3. Investeste in teren

Stiati ca puteti obtine venit pasiv investind in teren? Desigur, puteti cumpara teren si il puteti inchiria, cum ar fi terenuri agricole.

Cu toate acestea, puteti participa si la proprietatea si inchirierea terenurilor prin finantare participativa.

Unele companii va permit sa cumparati parti din teren agricol. Acestia se ocupa de toata munca de administrare si de gestionare a proprietatii.

Castigati profiturile din terenurile agricole inchiriate. Chiria pentru terenul agricol este platita in avans pentru a reduce riscul de pierdere din cauza esecului recoltei.

4. Creati software

Te-ai gandit sa-ti folosesti abilitatile pentru a crea software de vanzare? LongTailPro este un software de cercetare a cuvintelor cheie care va ajuta sa gasiti cuvintele cheie potrivite pentru a obtine un trafic mare de conversie catre site-ul sau blogul lor.

De fapt, acest software genereaza peste 10.000 de dolari pe luna. Prin parteneriatul cu alti bloggeri si prin promovarea LongTailPro pe propriul blog, Spencer si-a comercializat software-ul in nise despre care stia ca vor beneficia de pe urma software-ului.

5. Deschideti un cont de economii cu randament ridicat

Aceasta optiune nu te va face bogat, dar este una dintre putinele idei de venit pasiv cu foarte putin risc.

Cand alegeti sa deschideti un cont cu randament ridicat la o banca online, castigati adesea o dobanda mai mare decat la o banca traditionala.

Acest lucru se datoreaza faptului ca bancile online au cheltuieli generale mult mai mici decat bancile de caramida si mortar. Asta inseamna ca iti pot transmite profituri mai mari.

O banca online populara este CIT Bank , care plateste o rata mult mai competitiva decat multe banci traditionale.

A avea un cont curent sau de economii cu randament ridicat poate fi o modalitate buna de a obtine un venit pasiv consistent.

Din nou, randamentele sunt scazute, dar reprezinta o modalitate constanta de a obtine bani inapoi gratuit.

Daca incasati banii in euro puteti face profit din cursul valutar. Utilizati un convertor valutar pentru a vedea cu exactitate sumele dupa conversie.